Overslaan en naar de inhoud gaan

EPB: aanvaarde bouwknopen in de woningbouw

Omschrijving

Sinds 2006 is de EPB regelgeving van kracht, en vanaf 2011 moeten we ook de bouwknopen mee in rekening brengen voor gebouwen met een K-peil of S-peileis.

 

Bouwknopen - de nieuwe benaming voor 'koudebruggen' - vormen een niet te onderschatten aandeel in het EPB-verhaal. Dat ook is logisch: ze zorgen voor warmteverlies, eventuele ongemakken en hebben dus een grote invloed op het K-peil en S-peil van een gebouw. Het is dus een interessant aspect van energiezuinig bouwen waar je zeer veel van leert in deze cursus.

 

Men heeft in de EPB software verschillende mogelijke opties om de bouwknopen te verwerken, iedere optie heeft zijn voor- en nadelen...

We zullen deze verschillende opties toelichten en uiteraard dieper ingaan op de meest efficiënte optie. Ook zullen we toelichten hoe de meest voorkomende bouwknopen EPB aanvaard kunnen gemaakt worden, welke stavingsstukken er verdedigbaar zijn, ...

 

Er is heel veel informatie beschikbaar over het EPB aanvaard maken van verschillende soorten bouwknopen, maar zéér weinig informatie over hoe men een niet EPB aanvaarde bouwknoop moet ingeven in de EPB software. Daar zullen we ook dieper op ingaan, zodat u als EPB verslaggever de bouwknopen, die niet voldoen (of indien er geen geldige stavingsstukken voorhanden zijn), op een correcte manier kan ingeven. We zullen ook toelichten wat een numerieke berekening is en enkele verschillende tools toelichten die gebruikt kunnen worden om deze gevalideerde numerieke berekening uit te voeren.

Programma

  • EPB: aanvaarde bouwknopen in de woningbouw: waarom zou je deze opleiding volgen?
  • Sinds 2006 is de EPB regelgeving van kracht, sinds 2011 moet men ook de bouwknopen ingeven voor ieder gebouw met een K-peil of S-peileis.
  • Bouwknopen - de nieuwe benaming voor 'koudebruggen' - vormen een belangrijke factor in het EPB-verhaal. Dat is logisch: ze zorgen voor warmteverlies en hebben dus een grote invloed op het K-peil en S-peil van een gebouw. Een boeiend aspect van energiezuinig bouwen waar je alles over leert in deze cursus.
  • Men heeft in de EPB software verschillende mogelijke opties om de bouwknopen te verwerken, iedere optie heeft zijn voor- en nadelen.
  • We zullen deze verschillende opties toelichten en uiteraard dieper ingaan op de meest efficiënte optie. Ook zullen we toelichten hoe de meest voorkomende bouwknopen EPB aanvaard kunnen gemaakt worden, welke stavingsstukken er verdedigbaar zijn, ...
  • Er is heel veel informatie beschikbaar over het EPB aanvaard maken van verschillende soorten bouwknopen, maar zéér weinig informatie over hoe men een niet EPB aanvaarde bouwknoop moet ingeven in de EPB software. Daar zullen we ook dieper op ingaan, zodat u als EPB verslaggever de bouwknopen, die niet voldoen (of indien er geen geldige stavingsstukken voorhanden zijn), op een correcte manier kan ingeven. We zullen ook toelichten wat een numerieke berekening is en enkele verschillende tools toelichten die gebruikt kunnen worden om deze gevalideerde numerieke berekening uit te voeren.
  • We doen dit aan de hand van enkele praktijkvoorbeelden, screenschots EPB software, praktijkgerichte theorie, ...

Data

11/05/2023 14:00 - 17:00
Brugge

Prijs

Alle prijzen zijn exclusief btw, maar inclusief catering en cursus.

Partners / Subsidiemogelijkheden

  • Cevora
  • Constructiv
  • KMO-Portefeuille

Inschrijven

Praktische informatie

Startdatum: 11/05/2023

Ten Briele 12
8200 Brugge
België

Milieu
Prijs leden:
€136
Prijs niet-leden:
€183
20 Vrije plaatsen
Uiterste datum inschrijving
Inschrijven

Meer informatie

Organisator:
Embuild West-Vlaanderen
Ondernemingsnummer:  0880547687
DVO-nummer:  DV.O105687
KMO thema:  Duurzaamheid
Opleidingsverantwoordelijke:
Marieke Rouquart
Opleidingen open aanbod

Gerelateerde opleidingen

  • Zonnepanelen: technische, juridische en financiële aspecten

     11/05/2023
      Brugge
  • Centrale verwarming - module 1: Algemene inleiding

     25/04/2023
      Kortrijk
  • Centrale verwarming - module 1: Algemene inleiding

     25/04/2023
      Webinar