Overslaan en naar de inhoud gaan
Ondernemersadvies

Embuild Oost-Vlaanderen biedt praktische ondersteuning bij het aanvragen, herzien of verhogen van een erkenning als aannemer voor overheidsopdrachten, het aanpassen van KBO-gegevens en werken in het buitenland.

Erkenning als aannemer voor overheidsopdrachten: aanvraag, verlenging of uitbreiding

Wil je als aannemer werken voor de overheid, dan moet je aan een aantal voorwaarden voldoen en een erkenning als aannemer voor overheidsopdrachten aanvragen.

Om die erkenning aan te vragen moet je een administratief dossier samenstellen waarin je aantoont aan de gevraagde voorwaarden te voldoen. Dat hoef je gelukkig niet zelf te doen.

Om een erkenning van aannemer voor overheidsopdrachten aan te vragen, te verlengen of uit te breiden, klop je als lid van Embuild Oost-Vlaanderen gewoon bij ons aan. Wij doen dit kosteloos voor jou.

  • Je krijgt ondersteuning en informatie bij de samenstelling van het dossier voor de aanvraag van de erkenning voor overheidsopdrachten.
  • We nemen zoveel mogelijk van de administratie voor onze rekening zodat jouw administratieve belasting tot een minimum wordt herleid.
  • Je krijgt tijdig een herinnering van ons wanneer je erkenning moet vernieuwd worden. Je kan dan steeds kiezen om gewoon te vernieuwen, uit te breiden of een hogere klasse aan te vragen.

KBO-dossier up-to-date

Wist je dat je het risico loopt om niet betaald te worden voor jouw werk als je KBO-dossier niet in orde is? Als je, op basis van je KBO, de werken niet had mógen uitvoeren, dan zou het zomaar kunnen dat je klant weigert om te betalen.

Laat het niet zover komen. Kijk je KBO-dossier na en laat het door ons op punt zetten.

 

Werken uitvoeren in het buitenland

Steek je de landsgrenzen over om in onze buurlanden (of zelfs verder) werken te gaan uitvoeren? Of speel je met dat idee?

Weet dat in elk land de regelgeving anders is. Uiteraard hoef jíj die regels niet te kennen. Neem tijdig contact met ons op zodat je je optimaal kan voorbereiden.


» Werk je regelmatig in het buitenland? Dan kan je gebruikmaken van de One-Stop-Shop-regeling

Stel je vraag aan onze adviseurs

Vul uw ondernemingsnummer in met alleen cijfers (dus geen BE of puntjes). Geen ondernemingsnummer? Tik dan "0".

Filter op:
Teaser Image
De indexen I 2021 en I+ van mei 2023
Teaser Image
Weerverletkalender tot en met mei 2023
Teaser Image
Waarden van I2021 en I+ bekend voor maart 2023
Teaser Image
Kmo's kunnen gemakkelijker toegang krijgen tot overheidsopdrachten
Teaser Image
Berekeningstool lonen in regie
Teaser Image
De S-waarden vanaf 1 april 2023