Overslaan en naar de inhoud gaan

Banken leveren extra inspanningen om bedrijven door crisis te loodsen

Geldstukken - Financiële tegemoetkoming

De financiële sector heeft het engagement uitgesproken om gezonde bedrijven met toekomstperspectief doorheen de crisis te loodsen.

Vorige week heeft de financiële sector het engagement uitgesproken om alle gezonde bedrijven met toekomstperspectief doorheen de crisis te loodsen.

Om deze uitspraak kracht bij te zetten, neemt de bankensector, samen met de minister van Financiën, de volgende bijkomende engagementen om de bedrijven te ondersteunen:

  • Het Tweede Charter voor betalingsuitstel bood de bedrijven de mogelijkheid om betalingsuitstel voor het ondernemingskrediet te verkrijgen tot 31 maart 2021. Deze einddatum wordt nu verlengd tot 30 juni 2021. De aanvraag voor betalingsuitstel dient wel ten laatste worden gedaan per eind maart. Alle andere geldende voorwaarden van dit charter, inclusief de maximale termijn van betalingsuitstel van 9 maanden blijven van kracht.
  • Voor bedrijven die de maximale termijn van 9 maanden betalingsuitstel al hebben bereikt en financieel gezond zijn, nemen de banken een extra engagement bovenop het Tweede Charter. Voor deze bedrijven wordt het immers nog mogelijk om ook extra betalinguitstel te verkrijgen tot 30 juni 2021.
Vragen hierover en lid van Confederatie Bouw Oost-Vlaanderen?
Neem dan contact met ons op.

Lees meer details op de website van Febelfin, de Belgische federatie van de financiële sector.