Overslaan en naar de inhoud gaan

Christophe Maes is verkozen tot Jonge Vlaamse Aannemer 2021

Christophe Maes is de Jonge Vlaamse Aannemer 2021

Christophe Maes (34), medezaakvoerder van Maes Interieurschrijnwerk in Sint-Niklaas, werd op dinsdagavond 5 oktober 2021 in het Brusselse Maison De La Poste uitgeroepen tot Jonge Vlaamse Aannemer 2021.

De Vlaamse Confederatie Bouw (VCB) stelde op dinsdagavond 5 oktober haar jaarlijkse visierapport voor. Traditiegetrouw huldigt de VCB op het eind van de avond vijf Jonge Vlaamse Aannemers; één per Vlaamse provincie.

De Confederatie Bouw Oost-Vlaanderen schoof Christophe Maes, medezaakvoerder van het Sint-Niklase Maes Interieurschrijnwerk, naar voren omwille van zijn actieve rol als bestuurslid binnen het Jong Ondernemend Bouwnetwerk en zijn deelname aan verschillende peterschapsprojecten.

Laureaten Jonge Vlaamse Aannemer 2021

Regionaal televisiestation TV Oost en Johan Wauman, directeur van de Confederatie Bouw Oost-Vlaanderen, stonden een dag na de verkiezing al op de stoep bij Maes Interieurbouw om Christophe Maes te feliciteren. 'Het is een kans om het bedrijf extra in de kijker te zetten en het is een mooie erkenning vanuit de sector', vertelde de 34-jarige Jonge Vlaamse Aannemer.

Foto v.l.n.r.: Karl Neyrinck (voorzitter VCB), Alexander Caels (Caels en Partners), Tim Vandewinkel (Loft Interieur), Jeroen Jacquemain (Janco), Christophe Maes (Maes Interieurschrijnwerk), Nick Vandenbroucke (BAM Technics) en Alex Pire (Federale Verzekering)

Bekijk de videoreportage van TV Oost

Zelf interieurs ontwerpen

De 34-jarige Christophe Maes staat samen met zijn vader Eddy aan het hoofd van het maatwerkbedrijf. ‘We zijn gespecialiseerd in maatwerk voor kasten, keukens en interieurs’, duidt Christophe, die een bachelordiploma Interieurvormgever op zak heeft en nadien de bachelor-na-bacheloropleiding Meubelontwerper volgde. ‘Door die extra opleiding kunnen we ook zelf interieurs volgens eigen ontwerp aanbieden aan onze klanten’, legt Christophe uit. Die klanten zijn heel divers: van particulieren, architecten en interieurarchitecten tot algemene aannemers.

Het bedrijf is door de jaren heen geëvolueerd van algemene schrijnwerkerij naar interieurbouw. ‘Het is een misverstand dat maatwerk door een zelfstandige schrijnwerkerij duurder is dan dat van interieurketens’, stelt Christophe. ‘Bovendien kunnen wij beter inspelen op individuele wensen en passen wij onze interieurs naadloos aan de binnenruimte. We produceren voor 100% maatwerk en gebruiken daarbij diverse houtsoorten.’

Wanneer Christophe Maes tot het bedrijf toetreedt, gaan de investeringen in het machinepark onverminderd verder. Vanaf 2015 gaat het bedrijf ook productietechnieken van industrie 4.0 omarmen. ‘Het productieproces verloopt nu meer geïnformatiseerd en geautomatiseerd. Al een tiental jaar werken wij op basis van 3D-tekeningen. Nu wordt het 3D-ontwerp rechtstreeks doorgestuurd naar de machines. Industrie 4.0 genereert bovendien meer data om het productieproces op te volgen en bij te sturen.’