Overslaan en naar de inhoud gaan

De impact van de Oosterweelwerken voor Oost-Vlaamse ondernemers

Op 19 februari 2020 liep de Parketzaal in Sint-Niklaas vol voor de infosessie 'Snelwegwerken Oosterweel: krijg zicht op de impact in het Waasland'

De gestarte Oosterweelwerken hadden al voor hinder gezorgd bij heel wat Oost-Vlaamse aannemers. Met de start van meerdere werven tegelijkertijd deze zomer in het vooruitzicht, wilde de organisatie meer inzicht bieden in de timing en verwachte hinder.

Het regioplatform Waasland van de Confederatie Bouw Oost-Vlaanderen, Voka-Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland en Lantis organiseerden daarom dit event.

Zo werd onder andere toelichting gegeven over de 5 grote geplande Oosterweelwerken voor 2020, de voorziene wijzigingen in verkeerssituaties en minderhindermaatregelen op vlak van werforganisatie en de aanleg van tijdelijke infrastructuur. Sprekers van dienst hierbij waren Bart Van Camp, directeur omgeving bij Lantis, Rino Versluys, omgevingsmanager Linkeroever Lantis en Stijn Jacobs, omgevingsmanager Linkeroever aannemersconsortium Rinkoniên.

The single biggest problem in communciation is the illustion that it has taken place

Maar er werd ook ingegaan op de rol van ondernemers zelf. Steven Roelands, mobiliteitsmanager bij VOKA Antwerpen-Waasland, wees erop dat elke doelgroep vooral nood heeft aan gerichte informatie. "The single biggest problem in communciation is the illustion that it has taken place." Ook na het infomoment met vragenronde konden ondernemers tijdens de netwerkdrink terecht bij medewerkers van Lantis die nauw betrokken waren bij de concrete werfplanningen.

Stay tuned

Wenst u op de hoogte te blijven van hinder en omleidingsroutes, dan kan u zich inschrijven op de veertiendaagse nieuwsbrief van Lantis over de Oosterweelwerken. Inschrijven kan per bedrijvenzone via www.antwerpen-waaslandmobiel.be.
Wie als werkgever alternatieve mobiliteitsoplossingen voor woon-werkverkeer wil onderzoeken, kan terecht op www.bereikbaarwerk.be.