Overslaan en naar de inhoud gaan

Eeuwfeest voor Danilith

Danilith bestaat 100 jaar

Familie Delmulle viert vandaag het 100-jarig bestaan van Danilith.

Bouwbedrijf Danilith uit Wortegem-Petegem viert dit jaar het honderdjarig bestaan. In 1921 startte Octaaf Delmulle als meubelmaker-schrijnwerker. Hij gaf zijn passie voor houtbewerking door aan zijn vier zonen die het bedrijf uitbouwden en eind de jaren veertig uitbreidden tot een traditionele woningbouwer.

Zoon Daniël introduceerde in de jaren zestig het Danilith bouwsysteem. Muren worden niet meer op de werf gemetseld, maar vervaardigd in een atelier. Het doel: betere, gecontroleerde kwaliteit en sneller bouwen. Het traditioneel geprefabriceerd bouwen is geboren.

Vierde generatie

Nu staat al de vierde generatie mee aan het roer van het familiebedrijf. Michiel Delmulle is het aanspreekpunt binnen de Confederatie Bouw. Hij is onder meer betrokken in de algemene vergadering van Confederatie Bouw Oost-Vlaanderen, de nationale raad van Confederatie Bouw, de algemene vergadering van de Vlaamse Confederatie Bouw en de raad van bestuur van de Vereniging van Algemene Aannemers van Oost-Vlaanderen.

Ook zijn zussen en broers Cilia, Lucas, Carlo en Chiara zijn actief binnen het familiebedrijf.

(© Foto: Danilith)

Confederatie Bouw Oost-Vlaanderen, TV Oost en EROV sloegen in 2019 de handen in elkaar voor een imagocampagne over de bouwsector. In deze video rond innovatie en energiezuinigheid komt onder meer het Danilith bouwsysteem aan bod.
Lid van Confederatie Bouw Oost-Vlaanderen en ook nieuws dat je wil delen?
Vul vrijblijvend onderstaand formulier in.

Deel jouw nieuws via ons ledenmagazine