Overslaan en naar de inhoud gaan

BC-Construct schenkt 12.500 euro aan Villa Vief

BC-Construct schenkt 12.500 euro aan Villa Vief

BC-Construct uit Lokeren overhandigde 12.500 euro aan het woonproject Villa Vief. 'Dat we met onze gift een voelbare impact kunnen maken vinden we belangrijk', zeggen zaakvoerders Bart De Rijbel en Cindy Verstraete.

Staal- en industriebouwer BC-Construct overhandigde 12.500 euro aan het Lokerse woonproject Villa Vief. Daardoor kan er voor de bewoners - 11 jongeren met een mentale en fysieke beperking - een nieuwe lift aangeschaft worden. En die is meer dan welkom. Vorig jaar maakte een van de jongeren een pijnlijke val van de trap, waardoor zij maandenlang moest revalideren. 'Dat we met onze gift een voelbare impact kunnen maken vinden we belangrijk', zeggen zaakvoerders Bart De Rijbel en Cindy Verstraete.

BC-Construct - Bart De Rijbel en Cindy Verstraete

Gulle feestgangers

BC-Construct bestaat 10 jaar en gaf onlangs een feest voor klanten, partners, familie en vrienden. 'Geschenken hoefden niet, maar omdat gasten vaak tóch iets willen geven ontstond het idee om een goed doel te steunen. Daarom stelden we hen voor om een bedrag te schenken aan Villa Vief', zegt Verstraete.

 

Cindy Verstraete en Bart De Rijbel op hun feest voor het tienjarig bestaan van BC-Construct (© BC-Construct)

En al die genereuze schenkingen zorgden voor een behoorlijk bedrag: 12.500 euro. 'Bij Villa Vief waren ze ontroerd toen we dat bedrag vernoemden. Hun dankbaarheid gaat recht naar ons hart! We vonden het belangrijk om een goed doel uit de buurt te steunen, omdat je hen zo concreet kan helpen. Deze gift maakt een duidelijke impact: de lift komt er een pak sneller', vertelt Verstraete.

Vlugger dan gedacht

Een nieuwe lift stond al even op het verlanglijstje bij Villa Vief. 'Die kunnen we nu sneller dan verwacht aanschaffen. We zijn bijzonder blij met deze schenking. Zo’n groot bedrag dachten we niet meteen te kunnen verzamelen', glimlacht Ann Poppe, de mama van bewoner Lennart.

'Sinds september 2022 wonen de jongeren in hun huis, maar er blijft altijd geld nodig. Een volgend project is een gezellige ontspanningsruimte creëren om er zo nog meer een thuis van te maken. Omdat we geen subsidies ontvangen zijn we afhankelijk van schenkingen en acties. Bovendien is maar een derde van het zorgbudget voor onze jongeren beschikbaar, dus moeten we dit ook bijpassen. Het is dankzij alle vrijgevige schenkers dat we dit allemaal al konden realiseren', zegt Poppe.

Wie ook graag Villa Vief wil sponsoren kan hun wijn- en champagneverkoop steunen of een bedrag schenken via rekeningnummer BE04 0688 9823 013. Vanaf 40 euro kan je een fiscaal attest ontvangen.


Lid van Embuild Oost-Vlaanderen en heb je nieuws dat je wil delen? Laat je gegevens achter via het webformulier of neem rechtstreeks contact op.

Deel jouw nieuws via ons ledenmagazine