Overslaan en naar de inhoud gaan

De eindejaarsvragen 2021

De eindejaarsvragen 2021

De decembermaand is niet alleen pakjesmaand. Het is ook dé maand om eens achterom te kijken en vooruit te blikken op het komende jaar.

Voor het derde opeenvolgende jaar vuurden we onze vijf eindejaarsvragen af op enkele Confederatie Bouw-leden. Ook JOBO-ondervoorzitter Dorien Callaert en Niko Demeester, die recent Robert de Mûelenaere opvolgde als gedelegeerd bestuurder van onze beroepsfederatie, stonden ons te woord.

Alle antwoorden lees je zeer binnenkort in ons ledenmagazine. Nu lichten we alvast een tipje van de sluier met één antwoord op elk van de vijf vragen.

Verder hebben ook Carine Drumont (algemeen directeur Algemene Bouw Maes), Kristof De Witte (gedelegeerd bestuurder ADW Schrijnwerk) en Luc Goeminne (bestuurder Bouw en Renovatie Luc) de eindejaarsvragen beantwoord.

Stefaan Cleys
Wat blijft je het meeste bij van 2021?

'Het klimaatplan van de Vlaamse regering en meer specifiek de renovatieplicht voor energieverslindende woningen en de maatregelen voor het omschakelen naar elektrisch rijden.'

Stefaan Cleys, gedelegeerd bestuurder Cleys

Dorien Callaert
Van welk boek, podcast, radioprogramma, optreden, televisieserie, film of toneelstuk heb je het meest genoten dit jaar?

'Bart Peeters op Werchter Parklife, deze zomer. De zon zien ondergaan terwijl mijn vrienden en ik aan het dansen waren in onze bubbel. Even terug dat festivalgevoel, alles vergeten en genieten. Prachtige avond.'

Dorien Callaert, projectleider Dero Construct en ondervoorzitter Jong Ondernemend Bouwnetwerk (JOBO)

Maaike Lagrou
Wat was jouw hoogtepunt van 2021?

'De overwinning van mijn zevenjarige dochter op het Europees kampioenschap in de cyclocross bij de LRC.'

Maaike Lagrou, bestuurder D&B Solutions

Willy Naessens
Heb je jezelf een doel gesteld voor volgend jaar?

'Het bedrijf draait goed, zeer goed zelfs. Ik heb het volste vertrouwen in mijn jonge gasten die het bedrijf leiden. Zelf wil ik graag wat meer genieten van mijn paarden en wat meer tijd doorbrengen met familie en vrienden.'

Willy Naessens, stichter en voorzitter raad van bestuur Willy Naessens Group

Niko Demeester
Wat wens je onze lezers toe voor 2022?

'Ik hoop dat we de fase van materialentekorten en prijsstijgingen stilaan voorbij zijn, zodat de aannemers en installateurs hun goed gevuld orderboekje tijdig en rendabel kunnen afwerken. Dit zal zowel onze leden als hun klanten veel plezier doen.'

Niko Demeester, gedelegeerd bestuurder Confederatie Bouw

Op 1 december volgde Niko Demeester Robert de Mûelenaere op als gedelegeerd bestuurder van de Confederatie Bouw. Deze 51-jarige economist en voormalig secretaris-generaal van de Vlaamse ondernemersorganisatie Voka is klaar om zijn taak met de nodige toewijding en passie te vervullen.

Wil je ook graag gratis in De Oost-Vlaamse Aannemer verschijnen?

  • Pak uit met een recent afgewerkt project.
  • Stel je bouwbedrijf voor.
  • Deel je ondernemersverhaal voor onze rubriek Het Portret.
  • Ben je genomineerd voor een award of heb je er een gewonnen? Heb je een overname gedaan, een grote investering of ga je uitbreiden? Deel je nieuws via onze kanalen!

Deel jouw nieuws via ons ledenmagazine