Overslaan en naar de inhoud gaan

De Weerdt Renovatiebedrijf genomineerd voor Gentse Monumentenprijs

De Weerdt Renovatiebedrijf genomineerd voor Gentse Monumentenprijs

'Ik ben heel fier dat we Gent weer een stukje mooier gemaakt hebben. Het is voor ons een stimulans om verder te gaan en steeds beter te doen.'

Op de hoek van Onderbergen en het Sint-Michielsplein in Gent renoveerde ons lidbedrijf De Weerdt Renovatiebedrijf het zogenaamde "Huis van Katrien". De renovatie van dit stukje erfgoed leverde een nominatie op voor de Gentse Monumentenprijs in de categorie particuliere gebouwen.

 

Publieksstemming van 12 tot en met 22 november

Het is al voor de derde keer dat de stad Gent winnaars zoekt voor de Gentse Monumentenprijs in de categorieën particuliere en publieke projecten. De Arteveldestad spreekt met die prijs de waardering uit voor renovatie- of herbestemmingsprojecten waarbij de authenticiteit van het project bewaard wordt.

Behalve een juryprijs is er ook een publieksstemming. Vanaf 12 tot en met 22 november kan je jouw stem uitbrengen.

De Weerdt Renovatiebedrijf genomineerd voor Gentse Monumentenprijs

25 jaar

'Het is voor ons een grote eer dat we door de stad Gent, Dienst Stadsarcheologie en Monumentenzorg en door GVSALM (Gentse Vereniging voor Stad, Archeologie, Landschap, Monument, nvdr) met ons project in Onderbergen geselecteerd werden voor de Monumentenprijs 2022.

Het was voor ons een heel mooi en boeiend project om uit te voeren. Voor dergelijke werken bestaat er geen standaard werkwijze. Het is steeds analyseren, overleggen en met de nodige zorg oplossingen selecteren. Door de fijne constructieve samenwerking tussen ons, de eigenaars, leveranciers en mensen met jaren ervaring in de restauratiewereld kwamen we steeds tot een consensus.

Ik ben dan ook heel fier dat we Gent weer een stukje mooier gemaakt hebben. Het is voor ons een stimulans om verder te gaan en steeds beter te doen.

Door genomineerd te zijn hebben we eigenlijk al gewonnen. Binnenkort ben ik 25 jaar bezig, de Gentse Monumentenprijs kunnen winnen zou uiteraard wel de kers op de taart zijn', zegt Steven De Weerdt.

deweerdt-renovatie.be


Heb je ook nieuws dat je wil delen? Laat het ons weten.

Deel jouw nieuws via ons ledenmagazine