Overslaan en naar de inhoud gaan

Embuild Oost-Vlaanderen en stad Sint-Niklaas schouder aan schouder voor meer verkeersveiligheid

Embuild Oost-Vlaanderen en stad Sint-Niklaas schouder aan schouder voor meer verkeersveiligheid

Embuild Oost-Vlaanderen organiseerde in samenwerking met de stad Sint-Niklaas een verkeersveilige dag "Kegel mij niet om" voor 350 lagereschoolkinderen.

Op vrijdag 23 september lanceerden Embuild Oost-Vlaanderen en de stad Sint-Niklaas de campagne Kegel mij niet om!

Bij deze actie voor meer verkeersveiligheid lag de focus heel nadrukkelijk op het veilig laden en lossen. De laad- en loszone is ongetwijfeld een van de meest risicovolle zones om te werken. Even niet opletten, foute laad- en losprocedures, onvoldoende signalisatie of gevaarlijk parkeren, … het verhoogt de kans op ongelukken aanzienlijk, met vaak vaak ernstige gevolgen.

Embuild Oost-Vlaanderen en stad Sint-Niklaas schouder aan schouder voor meer verkeersveiligheid

Embuild Oost-Vlaanderen en de Wase stad maakten er meteen een opvallende, interactieve verkeersveilige dag van voor zowat 350 leerlingen uit de derde graad van de lagere scholen uit de stadskern. Zo waren er tal van activiteiten zoals gevaren rond de vrachtwagen detecteren, dode hoek, een fietsveilig parcours en een verkeersquiz.

Met de aanwezigheid van de Construbus van Constructiv brachten we het bouwberoep en het imago van de bouwsector op een dynamische en interactieve manier onder de aandacht bij jonge kinderen.

Er werd een korte video gemaakt met duidelijke instructies voor het plaatsen van kegels bij het laden en lossen

Stad Sint-Niklaas en Embuild Oost-Vlaanderen schouder aan schouder voor meer verkeersveiligheid

Duizend verkeerskegels

Embuild Oost-Vlaanderen heeft ook duizend verkeerskegels aangekocht voor de leden, om het laden en lossen op de openbare weg veilig te laten verlopen. Elke aangesloten aannemer krijgt drie gratis kegels. Het zijn kwalitatieve kegels, met een verzwaarde voet, om makkelijk mee te nemen in elke vrachtwagen.

Lid van Embuild Oost-Vlaanderen? Binnenkort kan u uw kegels aanvragen. Hou uw mailbox zeker in de gaten.

Tot slot werd er ook een korte video gemaakt met duidelijke instructies voor het plaatsen van kegels bij het laden en lossen. Deze video zal zowel door de stad als Embuild verspreid worden en ter beschikking worden gesteld aan de aannemers in het kader van toolboxmeetings.

Omdat zichtbaarheid in het verkeer belangrijk is, kreeg elk kind een fluo rugzakovertrek mee naar huis, met dank aan Federale Verzekering.