Overslaan en naar de inhoud gaan

Inhout en PUUR bouwen zijn de winnaars van Fier Bouwen 2023

Inhout en PUUR Bouwen zijn de winnaars van Fier Bouwen 2023

Embuild Oost-Vlaanderen maakte tijdens de officiële opening van Bis de Laureaat Fier Bouwen 2023 en de publieksprijswinnaar bekend.

Inhout is de Laureaat Fier Bouwen 2023

Embuild Oost-Vlaanderen organiseerde in aanloop naar de bisbeurs de wedstrijd Fier Bouwen dat focuste op klimaatvriendelijk of –neutraal bouwen.

Ons lidbedrijf inhout uit Nazareth werd tijdens de officiële opening van Bis uitgeroepen tot de winnaar met hun volledig modulair opgebouwde "inschuifhuis"; de Mobble. PUUR Bouwen uit Balegem ging met de publieksprijs lopen.


» Lees ook: De Mobble van inhout in Canvasreeks "Wat houdt ons tegen?"

inhout.be

Het project getuigt van lef en moed van de aannemer om mee te gaan in een innovatief bouwproces en methodiek weg van geëigende risicoloze enkel winst gedreven paden

Het inschuifhuis is een bio-ecologische, circulaire en modulaire woning, die door Inhout volledig werd gebouwd in het atelier in Eeklo. Daarna worden de afgewerkte modules op transport gezet en tussen de bestaande rijwoningen gezet. Deze manier van werken is een snelle, budgetvriendelijke en duurzame oplossing voor woningen die in te slechte staat zijn om te renoveren.

 

Lef en moed van de aannemer

De jury looft dit project omwille van het innovatieve karakter van bouwen en het duurzame totaalconcept dat diverse toekomstopties in ontwerp en uitvoering integreert. Zo is er een beperkt ruimtebeslag, wordt er gebruik gemaakt van ecologische bouwmaterialen, is er een wetenschappelijke onderbouw en is er standaardisatie en prefabbouw.

'Het project getuigt van lef en moed van de aannemer om mee te gaan in een innovatief bouwproces en methodiek weg van geëigende risicoloze enkel winst gedreven paden. Bovendien is er nog ruimte voor ontwikkeling en creativiteit in ontwerp en woonkwaliteit', klinkt het in het juryrapport.

PUUR bouwen pakt de publieksprijs Fier Bouwen 2023

Het project "Box-in-Box" van PUUR bouwen uit Balegem kreeg de meeste stemmen achter zijn naam tijdens de public voting.

PUUR Bouwen pakt de publieksprijs Fier Bouwen 2023
PUUR Bouwen pakt de publieksprijs Fier Bouwen 2023

"Box-in-Box" werd volgens ecologische en circulaire bouwprincipes uitgevoerd. 'Het was een totaalrenovatie met maximaal behoud van de bestaande structuren en architectuur. De woning is gedeeltelijk afgebroken waar nadien een 3D-scan werd uitgevoerd om 100% de overige structuren in kaart te krijgen', klinkt het bij ons lidbedrijf dat al jarenlang gespecialiseerd is in bio-ecologisch bouwen.

puur-bouwen.be