Overslaan en naar de inhoud gaan

Leg je opleidingsplan voor tegen 15 maart 2023

Vergeet uw opleidingsplan

De deadline voor het voorleggen van je opleidingsplan nadert: je moet dit vóór 15 maart voorleggen.

Minstens 20 werknemers

In het kader van de arbeidsdeal moeten ondernemingen met ten minste 20 werknemers een opleidingsplan opstellen dat verschillende elementen moet bevatten (formele en informele opleiding, aandacht voor risicogroepen, bijdrage van het plan aan investeringen in opleiding). Dit opleidingsplan moet vóór 15 maart worden voorgelegd aan de vakbondsafvaardiging, indien aanwezig, of aan de werknemers, indien er geen vakbondsafvaardiging is.

 

PC 124

In PC 124 is een cao afgesloten waarbij Constructiv de opdracht krijgt een digitale versie van het opleidingsplan te ontwikkelen. Bij Constructiv zijn de IT-ontwikkelingen nog aan de gang. Bovendien kan de FOD Werkgelegenheid de opleidingsplannen nog niet elektronisch ontvangen.

Dat betekent dat het opleidingsplan nog steeds op papier kan worden opgesteld en in het bedrijf moet worden bewaard. Om de taak van de bedrijven te vergemakkelijken, heeft Embuild een klein model van opleidingsplan ontwikkeld waarin verschillende vakjes kunnen worden aangevinkt en dat een bijlage vormt bij de opleidingstabel van Constructiv.

 

PC 149.01

Bedrijven die onder PC 149.01 vallen, ontvangen binnenkort informatie en documentsjablonen die beter zijn afgestemd op hun specifieke behoeften. Techlink en Volta werken hieraan.