Overslaan en naar de inhoud gaan

Praktijkleerkracht Sven Arys verkozen tot Leraar van het Jaar

Praktijkleraar Sven Arys is Leraar van het Jaar 2023

Sven Arys, leraar hout aan het Óscar Romerocollege in Dendermonde is verkozen tot Leraar van het Jaar.

Sven Arys verkozen tot leraar van het jaar

Er waren niet minder dan 18.000 nominaties waar de jury van Klasse kon uit kiezen voor de 21e editie van de Leraar van het Jaar. Het oog van de Klasse-jury viel uiteindelijk op Sven Arys, praktijkleerkracht Hout aan het Óscar Romerocollege in Dendermonde.

Arys werd door zijn leerlingen en collega’s massaal genomineerd voor Leraar van het Jaar 2023. 'Ik voel hoe fier meneer Arys is nu ik mijn opleiding afrond. Hij gelooft echt in ons, geeft ons een enorme boost. Een leraar met een hart voor hout en een hart van goud', vat leerling Jason Vermeulen het samen.

De misvattingen over praktijkonderwijs zijn helaas taai: in de brede maatschappij, maar net zo goed in het onderwijs zelf. Al jaren hoor ik dat elke onderwijsvorm respect verdient. En toch blijven we maar spreken over afzakken

'De misvattingen over praktijkonderwijs zijn helaas taai: in de brede maatschappij, maar net zo goed in het onderwijs zelf. Al jaren hoor ik dat elke onderwijsvorm respect verdient. En toch blijven we maar spreken over "afzakken". Alsof je een trapje lager staat als je met je handen werkt', zegt Arys.

16 meter lange picknicktafel

Arys hamert er bij zijn leerlingen Hout op dat ze trots moeten zijn op wat ze kunnen. Niet alleen door het te zeggen. Ook door hen maximaal uit te dagen tijdens hun stages en duale trajecten. En door hen aan grotere, levensechte projecten te laten werken. 'Voor onze speelplaats timmerden we bijvoorbeeld een aantal moderne zitmeubels met net dat tikkeltje extra. En de stad Dendermonde heeft er dankzij onze leerlingen een 16 meter lange picknicktafel bij. Nuttig en mooi, maar vóóral dagelijkse reminders aan hun gouden handen.'

Geschenkmand

Embuild Oost-Vlaanderen en Constructiv gingen bij monde van, respectievelijk, Philip Bogaert en Jolien Van Rysselberghe met een geschenkmand langs.