Overslaan en naar de inhoud gaan

Reprobel-aangifte: gebruik de voordeelcode van Embuild

Reprobel-aangifte: gebruik de voordeelcode van Embuild

Embuild heeft een nieuwe kaderovereenkomst voor zijn leden afgesloten.

Embuild heeft voor zijn leden zeer recent een akkoord afgesloten met Reprobel voor het referentiejaar 2022, waarbij gunstige forfaitaire tarieven werden overeengekomen voor fotokopies, prints en/of digitaal hergebruik van beschermde werken.

Als je als lid van Embuild hierop intekent, ben je in orde voor de vergoeding die verschuldigd is voor de auteursrechtelijk beschermde documenten. De kortingscode die je moet gebruiken is CONF2022.

Deze werken zijn originele creaties van een auteur in een bepaalde vorm zoals journalistieke, wetenschappelijke en letterkundige teksten, foto’s, infografieken, kaarten en technische tekeningen

Wat moet je concreet doen?

  1. Indien jouw onderneming geen auteursrechtelijk beschermde werken fotokopieert, print en/of digitaal hergebruikt: je hoeft geen vergoeding te betalen.
  2. Indien jouw onderneming wél auteursrechtelijk beschermde werken fotokopieert, print en/of digitaal hergebruikt: je kan ervoor kiezen om op het onlineportaal van Reprobel een standaardaangifte te doen.

Hierdoor teken je in op de kaderovereenkomst die werd afgesloten tussen Embuild en Reprobel en kan je gebruikmaken van het voordeeltarief via de kortingscode toegekend aan de leden van Embuild, zijnde CONF2022. Je krijgt meteen de factuur.

Wat is Reprobel?

Reprobel is de beheersmaatschappij die de vergoeding int voor fotokopies, prints en/of digitaal hergebruik van beschermde werken. Deze werken zijn originele creaties van een auteur in een bepaalde vorm zoals journalistieke, wetenschappelijke en letterkundige teksten, foto’s, infografieken, kaarten, technische tekeningen.

Ondernemingen hebben of zullen een e-mail of briefwisseling ontvangen van Reprobel om over te willen gaan tot aangifte met het oog op het betalen van de vergoeding in kwestie.


Lid van Embuild Oost-Vlaanderen en vragen hierover?

Stel je vraag aan onze adviseur

Vul uw ondernemingsnummer in met alleen cijfers (dus geen BE of puntjes). Geen ondernemingsnummer? Tik dan "0".