Overslaan en naar de inhoud gaan

Tijdelijke werkloosheid slecht weer: nieuwe toepassing

Nieuwe toepassing melding tijdelijke werkloosheid wegens slecht weer

In de online dienst "Tijdelijke werkloosheid" heeft het onderdeel, waarmee je tijdelijke werkloosheid door slecht weer meldt, een update gekregen.

De vernieuwde toepassing moet de gebruikservaring vlotter en efficiënter maken. Als je in de online dienst "Tijdelijke werkloosheid" kiest voor het indienen van een mededeling voor slecht weer, word je automatisch doorverwezen naar de nieuwe toepassing.


» Gebruik onze handleiding (+) "Tijdelijke werkloosheid wegens slecht weer"
Tools > Online diensten > Tijdelijke werkloosheid

 

Melding eerste effectieve werkloosheidsdag aan RVA

Ter herinnering: elke maand moet je de eerste effectieve werkloosheidsdag van de maand meedelen aan de RVA melden voor elke arbeider die je tijdelijk werkloos stelt om economische redenen, voor weerverlet of technische stoornis. Is de eerste effectieve werkloosheidsdag voor de betrokken arbeider(s) een dag weerverlet, dan verloopt de mededeling dus voortaan via de vernieuwde toepassing.

De update van de toepassing past in het ruimer project van modernisering van de online dienst "Tijdelijke Werkloosheid" door de RVA. Eerder ondergingen al de meldingen van de tijdelijke werkloosheid bij technische stoornis en overmacht een update. De vernieuwing van de meldingen voor economische werkloosheid zal later volgen.

 


Lid van Embuild Oost-Vlaanderen en vragen hierover? Contacteer onze adviseurs.

Stel je vraag aan de sociaaljuridische dienst

Vul uw ondernemingsnummer in met alleen cijfers (dus geen BE of puntjes). Geen ondernemingsnummer? Tik dan "0".