Overslaan en naar de inhoud gaan

Toekomstbouwers: Open Wervendag voor scholen

Toekomstbouwers: Open Wervendag voor scholen

In aanloop naar Open Wervendag kregen 24 leerlingen van de eerste graad van GO Atheneum uit Herzele de kans om een werf reeds op vrijdag te bezoeken.

Toekomstbouwers: Open Wervendag voor scholen

Het project Toekomstbouwers is een initiatief van Embuild Vlaanderen. Hiermee slaan de bouwsector en de onderwijskoepels de handen in elkaar om leerlingen en leerkrachten van de eerste graad te laten kennismaken met de laatste technieken en bouwjobs van de toekomst.

Bouw- en installatiebedrijven geven gastlessen in middelbare scholen of ontvangen leerlingen op hun werven en/of in hun ateliers.

Ook Echbert Lachaert, dederaal Kamerlid, schepen in Merelbeke en Katja Gabriëls, federaal Kamerlid en burgemeester in Berlare (beiden Open Vld) waren aanwezig.

We juichen toe dat steeds meer aannemers en professionals met scholen samenwerken. Met werfbezoeken kunnen we de technologische innovatie van de sector volop onder de aandacht brengen en verbeteren we de technische vaardigheden van leerlingen. Daarom is het belangrijk om de praktijk naar de schoolvloer te brengen