Overslaan en naar de inhoud gaan

Uitreiking Stadsprijs Sint-Niklaas 2020-2021

Stadsprijs Sint-Niklaas

Op maandagavond 30 mei organiseerden we samen met de stad Sint-Niklaas een inspiratieavond rond circulair bouwen. Die avond werd ook de Stadsprijs 2020-2021 uitgereikt door schepen Wout De Meester.

Stadsprijs Sint-Niklaas

Uitreiking Stadsprijs Sint-Niklaas 2020 - 2021 

De Stadsprijs is een tweejaarlijkse wedstrijd die ofwel een vernieuwend, duurzaam bouwproject ofwel een groes bouwproject op het grondgebied van Sint-Niklaas bekroont. De winnende bouwheer krijgt een prijs ter waarde van 5.000 euro.

Een jury van deskundigen nam de projecten onder de loep, op basis van een hele reeks criteria en voorwaarden. De belangrijkste aspecten daarbij zijn onder meer het hanteren van de principes van duurzaam bouwen, een gunstige prijs-kwaliteitverhouding, een harmonieuze integratie in de omgeving, de architectonische en esthetische kwaliteiten, de individuele woonkwaliteit en de winst op korte en lange termijn op vlak van comfort, gezondheid, milieu en financieel.

Het winnende project moet ook een voorbeeldfunctie vervullen, om de stadsrenovatie en het stadsleven te bevorderen en duurzaam (ver)bouwen aan te moedigen.

De winnaar van de Stadsprijs is de woning van architect Gijs De Cock (RAAMWERK) en interieurarchitect Dorien Van Doorsselaer. Op zondag 25 september 2022 kan u de woning bezichtigen.


Architect: RAAMWERK i.s.m. Dorien Van Doorsselaer (raam-werk.com)

Foto's: Stijn Bollaert (stijnbollaert.com)

Centraal op de foto zien we architect Gijs De Cock en interieurarchitect Dorien Van Doorsselaer. Hun bouwproject won de Stadsprijs 2021-2021.

Ze zijn geflankeerd door onder meer Johan Wauman, directeur Confederatie Bouw Oost-Vlaanderen, en Lieven Dehandschutter, burgemeester stad Sint-Niklaas.

Stadsprijs Sint-Niklaas