Overslaan en naar de inhoud gaan

Vandemeulebroeke vindt snijpunt tussen eengezinswoning en appartement

Vandemeulebroeke vindt snijpunt tussen eengezinswoning en appartement

Hof Marcel in Zwijnaarde brengt een innovatief verhaal van stapelen en schakelen. Het woonproject bestaat uit veertien grondgebonden woningen met terras die uitkijken op de gemeenschappelijke tuin.

Wanneer de stad Gent de eigenaar van het grondperceel, Koramic Real Estate, in Nederzwijnaarde uitnodigde om het traditionele huisje-tuintje-denken te verlaten, nam die de uitdaging ter harte.

Vervlochten

De Kortrijkse ontwikkelaar van bedrijfs- en residentieel vastgoed ging in zee met het Gentse architectenbureau DENC!-STUDIO en beiden vonden elkaar in dit vernieuwde stapel- en schakelconcept waarbij de individuele wooneenheden met elkaar werden vervlochten tot een geheel van veertien woningen.

Vandemeulebroeke vindt snijpunt tussen eengezinswoning en appartement

Totaalaanneming

Het architectenbureau schakelde op zijn beurt ons lidbedrijf Vandemeulebroeke in. Het klasse 5-bouwbedrijf uit Izegem werd bij dit project betrokken als totaalaannemer.

‘Dit project sprak ons meteen aan’, vertelt zaakvoerder Karel Supply. ‘Wij hebben zelf de ruwbouwwerken uitgevoerd en voor het overige het project gecoördineerd met een aantal vaste onderaannemers.’

 

Elegant


‘Dit is geen typisch project voor ons bedrijf,’ gaat Supply verder, ‘maar Hof Marcel is niet je standaard appartementencomplex. Elke unit heeft de uitstraling en vibe van een aparte woning aangezien elke woonentiteit rechtstreeks toegankelijk is. De woningen op de eerste verdieping kregen elk een buitentrap. We zijn zeer tevreden met het eindresultaat en onze rol in dit project. Het gevelmetselwerk is heel straight forward, maar de rondingen in het gebouw en de lichtkleurige projectsteen geven het hele project een zeer elegante en moderne uitstraling. En door met twee kleuren voegsel te werken, werden de twee uitsprongen in de gevel extra geaccentueerd.’

Vandemeulebroeke vindt snijpunt tussen eengezinswoning en appartement
Vandemeulebroeke vindt snijpunt tussen eengezinswoning en appartement

Wadi

Behalve de keuze voor prefab binnenmuren, werd er ook geopteerd voor prefab betonelementen voor de terrassen, balkons en trappen. Die trappen geven uit op de gezamenlijke tuin met diverse wintergroene planten en tuinen, en waarin een wadi werd voorzien om te voorzien in een duurzame waterhuishouding. Achterin het perceel is voor ieder gezin in een individuele parkeerplaats en eigen, praktische tuinberging voorzien.

 

vandemeulebroeke.be

(© Foto's: Vandemeulebroeke)


Lid van Embuild Oost-Vlaanderen en heb je nieuws dat je wil delen? Laat je gegevens achter via het webformulier of neem rechtstreeks contact op.

Deel jouw nieuws via ons ledenmagazine