Overslaan en naar de inhoud gaan

Tijdelijke werkloosheid overmacht gelijkgesteld voor jaarlijkse vakantie

Tijdelijke werkloosheid overmacht gelijkgesteld voor jaarlijkse vakantie

Net zoals voor het vakantiejaar 2021, heeft de regering beslist om de tijdelijke werkloosheid wegens overmacht corona gelijk te stellen voor het vakantiejaar 2022.

Eind december werd het koninklijk besluit gepubliceerd dat de tijdelijke werkloosheid wegens overmacht corona gelijkstelt voor het vakantiejaar 2022. Dat betekent dat de dagen tijdelijke werkloosheid overmacht die een werknemer in 2021 heeft gekend, ten gevolge van de coronapandemie, gelijkgesteld worden voor de berekening van zijn vakantiegeld en aantal vakantiedagen in 2022.

Eenzelfde beslissing is genomen voor de dagen tijdelijke werkloosheid overmacht die werknemers hebben gekend ten gevolge van de overstromingen door de slechte weersomstandigheden in juli.

Financiële compensatie voor bedienden

Voor de werkgever brengt dit geen meerkost mee voor de jaarlijkse vakantie van de arbeiders, aangezien de gelijkstelling wordt gedragen door de vakantiefondsen.

Voor de bedienden zullen de werkgevers net als vorig jaar een financiële compensatie ontvangen, die in principe in mindering zal komen van de RSZ-bijdragen verschuldigd voor het 2e kwartaal 2022.