Overslaan en naar de inhoud gaan

Asbestverwijdering eenvoudige handelingen

Omschrijving

Iedereen die regelmatig of sporadisch in contact komt met asbest is verplicht om een gepaste opleiding te volgen. Voor asbestverwijderingswerken die vallen onder “eenvoudige handelingen” is er geen erkenning als asbestverwijderaar nodig, maar gelden er wel specifieke voorwaarden waaronder het volgen van een opleiding van 8 uur. Deze opleiding moet door iedereen gevolgd worden die meewerkt aan de asbestverwijdering en moet jaarlijkse herhaald worden!

Eenvoudige handelingen zijn o.a. het wegnemen van cementgebonden asbestproducten, zoals bvb. golfplaten, leien, buizen, … (op voorwaarde dat ze manueel kunnen verwijderd worden zonder de stoflimiet te overschrijden). Voor meer info over welke werken er wel of niet vallen onder "eenvoudige handelingen" kan je als lid van Embuild contact opnemen via 056/268150 of wvl@embuild.be.

De opleiding "eenvoudige handelingen" is gelijklopend met de opleiding "daken". Enkel spitst de opleiding daken zich meer toe op dakwerken. Beide komen in aanmerking voor de jaarlijkse bijscholing.

Programma

 

Tijdens de opleiding Asbestverwijdering eenvoudige handelingen/daken verwerf je inzicht in de risico's en gevaren die asbest met zich meebrengt. We gaan dieper in op de veiligheidsvoorschriften, technieken en regels zodat het werken met asbest steeds veilig kan uitgevoerd worden en risico's vermeden worden.

  • algemeen kader

  • eigenschappen en herkenning van asbest

  • werkmethoden en bijhorende gezondheidsrisico’s bij blootstelling aan asbest

  • gezondheidstoezicht

  • asbestinventaris

  • noodprocedures + EHBO op de bouwplaats

  • verwijderen van asbestafval

Data

21/05/2024 08:30 - 17:00
Brugge

Prijs

De opleidingskost is gratis voor bedienden PC200 dankzij de tussenkomst van Cevora. Hiervoor dien je zelf niets te ondernemen. Je zal geen factuur ontvangen en dient dus ook geen KMO-portefeuille aan te vragen. Let wel, bij laattijdige annulatie of onwettige afwezigheid wordt een annulatiekost aangerekend conform onze algemene voorwaarden.

Alle prijzen zijn exclusief btw, maar inclusief catering en cursus.

Partners / Subsidiemogelijkheden

Inschrijven

Praktische informatie

Startdatum: 21/05/2024

Ten Briele 12
8200 Brugge
België

Techniek
Prijs leden:
€156
Prijs niet-leden:
€209
3 vrije plaatsen
Uiterste datum inschrijving
20/05/2024
Inschrijven

Meer informatie

Organisator:
Embuild West-Vlaanderen
Ondernemingsnummer:  0880547687
DVO-nummer:  DV.O105687
KMO thema:  Beroepsspecifieke competenties
Opleidingsverantwoordelijke:
Marjolijn Vermeersch

Opleidingsadviseur

opleidingenwvl@embuild.be
+32 56 26.81.53

Gerelateerde opleidingen