Overslaan en naar de inhoud gaan

Twee bezoekers mogelijk in koopwoningen en showrooms

Corona

Particuliere klanten mogen sinds 1 december met twee een kijkwoning of showroom bezoeken op afspraak

Op uitdrukkelijk verzoek van de Confederatie Bouw mogen de showrooms van sleutel-op-de-deurbouwers en een pak afwerkingsbedrijven zoals schilders, elektriciens, schrijnwerkers en keukenbouwers sinds 1 december terug open. Bovendien is de toegang niet langer beperkt tot een persoon, maar kan showroombezoek met twee personen wanneer dit op afspraak gebeurt. De FAQ werd door Binnenlandse Zaken in die zin op vraag van de Confederatie Bouw aangepast.

Toonzalen van sleutel-op-de-deurbouwers en de meeste afwerkingsbedrijven (schilders, schrijnwerkers, vloerders, keukenbouwers, elektriciens …) zijn sinds vandaag, 1 december 2020, terug open voor particulieren. De voorbije weken mochten zij enkel open blijven voor professionele klanten.

De toegang tot showrooms beperken tot een persoon was een onzinnige beslissing voor onze sector, aangezien keuzes over woningen en interieur zelden alleen worden genomen. Dat gebeurt meestal als koppel

Robert de Mûelenaere, gedelegeerd bestuurder van de Confederatie Bouw: “Aanvankelijk stelden we vast dat de toegang tot zulke showrooms beperkt zou worden tot 1 persoon. Voor onze sector was dat een onzinnige beslissing, aangezien keuzes over woningen en interieur immers uiterst zelden alleen worden genomen. Dat gebeurt meestal als koppel. Daarom vroeg de Confederatie Bouw om de toegang tot een toonzaal uit te breiden tot 2 personen wanneer dit op afspraak gebeurt. Binnenlandse Zaken ging op deze vraag in en voegde aan de betrokken FAQ toe dat er een uitzondering op het individueel winkelen voorzien is voor de bezoeken op afspraak.”

Door het feit dat er bij twee mensen per gezin op afspraak gewerkt wordt, is het in dat geval ook mogelijk om de standaard tijdslimiet van 30 minuten te overschrijden.