Overslaan en naar de inhoud gaan

Voordeeltarief voor Reprobel-bijdrage via Confederatie Bouw

Office - Printer - Reprobel - Management

Confederatie Bouw-leden die intekenen op de kaderovereenkomst, die werd afgesloten tussen Confederatie Bouw en Reprobel, genieten het voordeeltarief door de exclusieve kortingscode te gebruiken.

De Confederatie Bouw heeft voor haar leden zeer recent een akkoord afgesloten met Reprobel voor het referentiejaar 2021, waarbij gunstige forfaitaire tarieven werden overeengekomen voor fotokopieën, prints en/of digitaal hergebruik van beschermde werken.

Als je als lid van de Confederatie Bouw hierop intekent, ben je in orde voor de vergoeding die verschuldigd is voor de auteursrechtelijk beschermde documenten.

Omdat de kortingscode exclusief is voorbehouden voor Confederatie Bouw-leden, moet je hiervoor inloggen op de bouwdatabank.
Ben je lid, maar vind je jouw inloggegevens niet meteen terug? Neem dan contact met ons op.

Wat?

Reprobel is de beheersmaatschappij die de vergoeding int voor fotokopieën, prints en/of digitaal hergebruik van beschermde werken. Deze werken zijn originele creaties van een auteur in een bepaalde vorm, zoals journalistieke, wetenschappelijke en letterkundige teksten, foto’s, infografieken, kaarten, technische tekeningen, etc.

Wanneer?

Ondernemingen hebben of zullen een mail of briefwisseling ontvangen van Reprobel om in de loop van de komende weken over te willen gaan tot aangifte met het oog op het betalen van de vergoeding in kwestie.

Wat moet ik doen vóór 30 april 2022?

  1. Indien je onderneming geen auteursrechtelijk beschermde werken fotokopieert, print en/of digitaal hergebruikt: je hoeft geen vergoeding te betalen.
  2. Indien jouw onderneming wél auteursrechtelijk beschermde werken fotokopieert, print en/of digitaal hergebruikt: je kan ervoor kiezen om op het online portaal van Reprobel een standaardaangifte te doen.

Vragen hierover en lid van Confederatie Bouw Oost-Vlaanderen?
Neem dan contact met ons op.