Overslaan en naar de inhoud gaan

Bouwverlof 2024 in Oost-Vlaanderen: kalender, vervangingsfeestdagen en afwijken

Bouwverlof in Oost-Vlaanderen 2024

Hoe ziet de vakantie voor de bouw in 2024 eruit in Oost-Vlaanderen, welke feestdagen zijn er verplaatst, wat met vervangingsfeestdagen en hoe kan je afwijken van de verlofkalender?

Feestdag

Wanneer een feestdag met een zondag of een gewone inactiviteitsdag samenvalt, wordt hij door een gewone activiteitsdag vervangen. In 2024 is er maar een feestdag die vervangen moet worden.

Deze feestdag heeft het PC 124 reeds vastgelegd: zondag 21 juli 2024 wordt vervangen door vrijdag 16 augustus 2024. Hier kan je niet van afwijken (PC 124).

 

Melden van vervangingsfeestdagen

Er zijn geen andere feestdagen te vervangen op ondernemingsniveau in 2024. Dit neemt niet weg dat je de vervangingsfeestdag nog moet mededelen.

Je mag niet vergeten vóór 15 december 2023 in de lokalen van je onderneming een bericht aan te plakken waarin de vervangingsdagen van de feestdagen, die met een zondag of een gewone inactiviteitsdag samenvallen, worden aangekondigd.

Terwijl je dát doet kan je ook de data van de collectieve sluiting wegens jaarlijkse vakantie en de data van de rustdagen meedelen. Voor een volledig overzicht, kan je de bouwkalender 2024 raadplegen (zie hieronder).


» Lees ook: "Rustdagen en vervanging feestdagen gekend tot en met 2026"

 

Vakantiekalender bouw in Oost-Vlaanderen voor 2024

In onze provincie Oost-Vlaanderen zijn er twee vakantiekalenders voor 2024.

Wil je afwijken van deze vakantiekalender? Dat kan (ten dele), maar je moet dan een aantal formaliteiten in orde brengen.

» Lees het stukje "Collectieve sluiting wegens jaarlijkse vakantie" over afwijken van de vakantiekalender

 


Lid van Embuild Oost-Vlaanderen en vragen hierover? Contacteer onze adviseurs.

Stel je vraag aan de sociaaljuridische dienst

Vul uw ondernemingsnummer in met alleen cijfers (dus geen BE of puntjes). Geen ondernemingsnummer? Tik dan "0".