Overslaan en naar de inhoud gaan

Prijsonzekere tijden: aanbevelingen in overheidsopdrachten om gezamenlijk tot een oplossing te komen

2.	Prijsonzekere tijden: aanbevelingen in overheidsopdrachten om gezamenlijk tot een oplossing te komen

De problematiek van de prijsstijgingen en hun impact op de lopende en de nieuwe opdrachten baart veel aannemers zorgen. Vele overheden weten ook niet hoe zij kunnen en mogen reageren op de situatie.

Op verzoek van de Confederatie Bouw werd de materie aangekaart binnen de federale commissie overheidsopdrachten.

Op maandag 16 mei 2022 werd op de website van publicprocurement.be aanbevelingen gepubliceerd om partijen bij te staan in het vinden van een gezamenlijke oplossing om de continuïteit van de opdracht te vrijwaren, alsook de gezondheid van de economie.

Daarnaast wordt het belang benadrukt om ook de onderaannemers correct te vergoeden en dus transparant te zijn wat betreft de vergoeding die volgt uit een wijziging van de opdracht in toepassing van artikel 38/9 van het KB Uitvoering.

De Confederatie Bouw is tevreden dat op een pragmatische manier oplossingen worden aangereikt om de gevolgen van de verstoorde bouwmaterialenmarkt (onder andere) door de oorlog in Oekraïne op te vangen.

De bedoeling is om deze aanbevelingen later nog verder aan te vullen en waar nodig te preciseren, in functie van de evolutie van de toestand.

Stel je vraag aan de juridische dienst

Vul uw ondernemingsnummer in met alleen cijfers (dus geen BE of puntjes). Geen ondernemingsnummer? Tik dan "0".