Overslaan en naar de inhoud gaan

Problematiek viaduct E40 in Drongen: Embuild Oost-Vlaanderen ondersteunt de vraag van de bedrijven om de tijdelijke op- en afritten opnieuw in gebruik te nemen

Problematiek viaduct E40 in Drongen

Een goeie maand na de opening van de nieuwe brug over de E40 in Drongen duiken er ernstige problemen op. De bochten zijn te scherp, waardoor vrachtwagens soms achteruit moeten rijden om andere vrachtwagens ruimte te geven. En dat zorgt voor gevaarlijke situaties. Zowel stad Gent als het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) erkennen het probleem. 

Ook wij vragen ons af hoe dit is kunnen gebeuren? Een brug van 8 miljoen euro!
We begrijpen de hoogdringendheid en dat er binnen de bestaande ruimte een brug diende gebouwd te worden, maar dit had anders kunnen opgelost worden.

Met Embuild Oost-Vlaanderen staan we uiteraard voor verkeersveiligheid en een optimale leefbaarheid voor de omliggende buurt, maar we mogen het economisch belang van het industrieterrein in Drongen niet uit het oog verliezen. Een vlotte toegang en verbinding zijn voor de meer dan 80 bedrijven cruciaal. We kunnen het ongenoegen en de boosheid van de bedrijven volgen.

Vanuit Embuild steunen we de vraag van de bedrijven om:

  • De tijdelijke op- en afritten opnieuw gebruiksklaar te maken zoals stad Gent heeft beloofd met een uitdrukkelijke vraag aan de Vlaamse Regering.
  • Voorlopig geen verkeersfilters uit te voeren, maar wel om na meting (in de maanden september/november) en analyse de gepaste verkeersmaatregelen te nemen.
  • Aanpassing van de verkeerslichten ter hoogte van ‘Van der Valk’ om een vlotte doorstroming van het verkeer te bekomen.
  • Bij de opmaak van het GRUP de absolute noodzaak van een aparte op- en afrit voor de industriezone te voorzien (in functie van de buurt).

» Lees ook: "Ook bedrijfsleiders in Drongen boos om te smalle E40-brug van 8 miljoen: 'Stad Gent pleegt hier een economische moord'" (HLN)

 

Coverfoto: Agentschap Wegen en Verkeer

Stad Gent gaat Vlaan­de­ren vra­gen om tij­de­lij­ke op- en afrit in Dron­gen terug te openen.