Overslaan en naar de inhoud gaan

Zes keer Bouwnet: zes keer debat tussen aannemers en lokale politici

Bouwnet

Embuild Oost-Vlaanderen gaf het startschot richting het verkiezingsjaar 2024 met zes Bouwnetten.

Tijdens de afgelopen weken en maanden heeft Embuild Oost-Vlaanderen zes Bouwnetten georganiseerd. 'Op die manier openden we de debatten in aanloop naar de verkiezingen in 2024. Want voor Embuild zijn de verkiezingen een belangrijk thema. Op de verschillende beleidsniveaus binnen Embuild worden zowel op Europees, federaal als regionaal de verkiezingen voorbereid', legt regionaal belangenbehartiger Philip Bogaert uit.

'Met deze reeks Bouwnetten focusten wij vanuit Embuild Oost-Vlaanderen op het lokale niveau. Op zes locaties en op zes verschillende momenten brachten we aannemers en lokale politici samen om na te denken en in gesprek te gaan over de uitdagingen in onze sector.'


» Blijf op de hoogte via samenbeterbouwen.be

 

Onduidelijkheden weggewerkt

'Ik denk dat we de voorbije zes Bouwnetten schitterende gesprekken hebben gevoerd, dat de verstandhouding en het begrip tussen openbare besturen en onze aannemers heel wat is verbeterd, en dat er heel wat onduidelijkheden zijn weggewerkt. Ik kijk uit naar de toekomst', besluit Karel Derde, voorzitter van Embuild Oost-Vlaanderen over de Bouwnetten.

 

Op vrijdag 1 december waren we bij Recon Group in Maldegem te gast voor het zesde en laatste Bouwnet. Ook daar waren heel wat politici en aannemers aanwezig om op een constructieve manier met elkaar in dialoog te treden.