Overslaan en naar de inhoud gaan
Seminariereis naar Chili
Seminariereis naar Chili

Seminariereis naar Chili

Update • 22 februari 2024: alle plaatsen zijn ingenomen, inschrijven is niet meer mogelijk.

Het Reiscomité organiseert een tiendaagse seminariereis naar het Zuid-Amerikaanse Chili. Ontdek het volledig uitgestippelde programma en schrijf je meteen in.

Ontdek het programma

 

De seminariereis gaat door van woensdag 27 maart tot zondag 7 april 2024

Seminariereis naar Chili

Chili, land van uitersten

Alleen al qua natuur is Chili fascinerend. Deze strook van nauwelijks 180 km breed, maar 4.300 km lang herbergt verscheidene geografische en klimatologische verrassingen, met in elke regio kenmerkende flora en fauna.

Vanaf de kust zie je in de verte de top van de Andes, waar de eeuwige sneeuw schittert als een vuurtoren over een oneindig blauwe oceaan. Reis vanaf het meest noordelijke punt tot het Antarctische zuiden en je doorkruist afwisselend woestijnachtige landschappen, weelderig groene weilanden en dicht begroeide bloemrijke bossen, om te eindigen in de schijnbare verlatenheid van een polair landschap, bedekt met eeuwige sneeuw.

Rijke beschaving

In tegenstelling tot veel andere Zuid-Amerikaanse landen, vind je in Chili nauwelijks relikwieën van oude precolumbiaanse beschavingen. De enige stille getuigen van een rijk indiaans verleden zijn de Machupes.

Toch woelt en bruist het in Chili, want door de samensmelting van indiaanse, Creoolse en Europese levenswijzen ontstond er een heel rijke beschaving waarin levendige gastvrijheid hoogtij viert. Voel je meer dan welkom.