Overslaan en naar de inhoud gaan

Bedrijfsgebouw Lab15 wint Publieksjuryprijs van Architectuur Prijs Gent

Lab15 wint Publieksjuryprijs op Architectuur Prijs Gent

Ons lidbedrijf Lab15 sleepte op zondag 17 oktober met Bedrijfsgebouw G1812 de Publieksjuryprijs op de Architectuur Gent Prijs in de wacht. 'Het project is uitzonderlijk door de vooruitstrevende en goed functionerende visie op de werkomgeving', klinkt het uit de mond van de publieksjury.

Lab15 wint Publieksjuryprijs van Architectuur Prijs Gent

Naast een vakjuryprijs, die naar het Kapitein Zeppospark ging, werd er tijdens de eerste editie van de Architectuur Prijs Gent ook een publieksjuryprijs uitgereikt. Uit de twintig genomineerde projecten - een shortlist uit meer dan 120 kandidaturen - kozen de publieksjuryleden Bedrijfsgebouw G1812 voor Lab15.

Volgens de juryleden dient het project als tegenvoorbeeld voor gebruikelijke, weinig aantrekkelijke bedrijfsgebouwen die over heel Vlaanderen te vinden zijn. 'Het project dankt zijn uitzonderlijk karakter aan de vooruitstrevende en goed functionerende visie op de werkomgeving, die architecturaal uitgewerkt wordt door de relatie tussen het houtatelier en de kantoorruimten', leest het publieksjuryrapport.

(Foto's © GAFPA)

Ontdek meer over het winnende project van Lab15

Heb je ook nieuws dat je wil delen? Laat het ons weten.

Deel jouw nieuws via ons ledenmagazine