Overslaan en naar de inhoud gaan

Naessens P als sterke schakel bij vernieuwen fietsenwinkel

Naessens P

Fietsenzaak Geert Velo is een begrip in Gijzegem. De fietsenhandelaar bestaat dit jaar 35 jaar en dus was het hoog tijd voor de eigenaar om zijn zaak in een nieuw kleedje te steken. Er kwam een tweede verdieping en een uitbreiding van de sport- en e-bikeafdeling.

Architectenbureau Reid-Senepart klopte bij Naessens P aan voor de realisatie van de dak- en gevelbekleding van de fietsenwinkel. 'Voor niet-alledaagse projecten vinden architecten ons snel', zegt Bart Vermeulen, de zaakvoerder van ons lidbedrijf uit Destelbergen. Ook voor dit project was er wat meer denk- en tekenwerk vereist. 'Door de specifieke vorm van het gebouw, met heel wat schuine kanten en uitbouwen, werd het plaatsen van de gevelbekleding een stuk complexer.'

Naessens P

De gelakte aluminium blokprofielen werden ter plaatse opgemeten en in verstek gezaagd zodat ze mooi met elkaar zouden aansluiten. Alleen zo kon het geheel een mooie, strakke en moderne look krijgen. 'Om die look te behouden, hebben we bovendien gewerkt met een verdoken dakgoot. De blokprofielen van de gevel lopen ook naadloos over in het plafond van het uitspringende deel boven de ramen', legt Vermeulen uit.

Voor de dakbedekking stelde Naessens P geïsoleerde sandwichpanelen voor met onzichtbare bevestigingen om de gewenste strakke, industriële look van de winkel te respecteren. ‘Normaliter zijn die wit aan de binnenkant, maar we hebben die voor de gelegenheid zwart laten lakken. Op die manier konden de panelen zichtbaar blijven en werd de stijl van het exterieur ook binnen doorgetrokken', illustreert Vermeulen hoe Naessens P steeds meedenkt met de klant.

naessensp.be
reid-senepart.be

(Foto: © Naessens P)

Ontdek meer over dit project in ons ledenmagazine De Oost-Vlaamse Aannemer.

Lid van de Confederatie Bouw Oost-Vlaanderen en wil je ook gratis in ons magazine verschijnen?

  • Pak uit met een recent afgewerkt project.
  • Stel je bouwbedrijf voor.
  • Leid je een boeiend bestaan, heb je een interessante kijk op het leven, een spannende hobby of wil je gewoon je ondernemersverhaal kwijt?
  • Genomineerd voor een award? Een overname gedaan, een grote investering of ga je uitbreiden?

Neem snel contact met ons op.

Deel jouw nieuws via ons ledenmagazine