Overslaan en naar de inhoud gaan

Bouwpunt Van der Gucht overgenomen door BME Group

BME Group neemt Bouwpunt Van der Gucht over

BME Group (BME) en de aandeelhouders van Bouwpunt Van der Gucht hebben een akkoord bereikt om Van der Gucht toe te voegen aan het netwerk van BME. Van der Gucht is een distributeur van bouwmaterialen gevestigd in Temse. De overname stelt BME in staat haar netwerk in Vlaanderen, opererend onder "BMB Bouwmaterialen", te verdichten.

'We zijn zeer verheugd met deze overname', zegt Jef Huet, Directeur van BMB bouwmaterialen. 'Van der Gucht is een heel mooi familiebedrijf met een zeer trouwe klantenkring en een sterk en ervaren team van 40 medewerkers. Het is een multispecialist onder één dak. Naast de klassieke ruwbouwmaterialen zijn ze ook toonaangevend op vlak van dak, pleister, hout, tegels en geventileerde gevel met inbegrip van een maatwerkatelier. Naast de centrale geografische ligging is het in die zin een perfecte aanvulling voor BMB',
vult Jef aan.

Om in deze nieuwe context een rol van betekenis te hebben en blijvend meerwaarde te bieden als handelaar naar al onze klanten, zijn we van mening dat we mee moeten evolueren

'De bouwsector staat voor enorme uitdagingen', steekt Christophe Van der Gucht, medezaakvoerder van Bouwpunt Van der Gucht van wal. “Onder meer onder druk van de stijgende materiaalprijzen en het groeiend tekort aan werkkrachten is er een toenemende nood aan professionalisering, digitalisering en zelfs industrialisering. Dit moet finaal leiden tot een hogere efficiëntie en bij gevolg ook een beter klantenservice voor alle stakeholders, groot of klein”, gaat Christophe verder.

'Om in deze nieuwe context een rol van betekenis te hebben en blijvend meerwaarde te bieden als handelaar naar al onze klanten, zijn we van mening dat we mee moeten evolueren,' zegt Kathy Van der Gucht, medezaakvoerder van Bouwpunt Van der Gucht. 'Samen met mijn broer zijn we er van overtuigd dat we meer kansen hebben om te groeien met onze vestiging binnen een grote geïntegreerde internationale groep als BME, want alleen ga je soms sneller, maar samen kom je verder. We zijn dan ook zeer blij en fier dat we vanaf heden deel uitmaken van deze dynamische en ambitieuze groep en kijken er ook naar uit om samen met ons fantastisch team op lange termijn zelf een rol op te nemen binnen de BME groep', besluit Kathy.


Heb je ook nieuws dat je wil delen? Laat het ons weten.

Deel jouw nieuws via ons ledenmagazine