Overslaan en naar de inhoud gaan

Sanitel in handen van het beursgenoteerde GIMV

Sanitel overgenomen door GIMV

Het bedrijf Sanitel nv uit Waasmunster wordt overgenomen door het beursgenoteerde GIMV.

Sanitel, ons lidbedrijf uit Waasmunster, zal deel uitmaken van een cluster van installatiebedrijven die ernaar streeft om voor de B2B-markt geïntegreerde multitechniekinstallaties, producten en diensten aan te bieden op het vlak van energie, mobiliteit en industriële processen.

De leiding van deze groep, onder de naam ‘Fronnt’, is in handen van CEO Geert Fostier. Hij toont zich ambitieus en zet meteen verdere acquisities op de planning. Door het samenbrengen van verschillende bedrijven worden krachten gebundeld die de investeringen in digitalisering, automatisering en talentmanagement kunnen versnellen.

Met de overname door Fronnt verstevigt Sanitel haar marktpositie.


» Lees ook: De eindejaarsvragen 2022 met Hans Jacobs

Voor Sanitel is de ontwikkeling van de GIMV-cluster een opportuniteit om een verdere groei in te zetten

Inbreng van menselijk kapitaal en meer dan 30 jaar ervaring

Met meer dan 30 jaar ervaring als ‘System Integrator’ beschikt Sanitel over alle installatiedisciplines in HVAC-S, voluit: heating, ventilation, airconditioning en sanitair.

Bij Sanitel kan de klant rekenen op een totaaloplossing: van advies, ontwerp, beheer, uitvoering tot langdurig onderhoud. Sanitel mikt daarbij op grotere projecten in het residentiële, tertiaire en industriële marktsegment.

Sanitel stelt vandaag ongeveer 50 mensen tewerk die hun expertise inbrengen in een grotere groep.

 

Sterk geloof

'Voor Sanitel is de ontwikkeling van de GIMV-cluster een opportuniteit om een verdere groei in te zetten', zegt CEO Hans Jacobs. 'Sanitel stelt vast dat in het kader van de energietransitie en de toenemende technologische complexiteit, klanten op zoek zijn naar industriële partijen die hen een totaalconcept aanbieden rond elektrotechniek en HVAC-S, en hen volledig ontzorgen.'


» Lees ook: Sanitel plaatste klimaatregeling in nieuw onderzoekscentrum van UGent


Hans Jacobs merkt daarbij op 'dat de toegenomen complexiteit van installaties ervoor zorgt dat de positie van de installateur in de waardeketen flink versterkt is. Om aan die evolutie het hoofd te bieden, maakt Sanitel momenteel een transitie door en kan het dankzij deze overname zich beter dan ooit klaarmaken voor een succesvolle toekomst.'

Het huidige management van Sanitel zal verder de kar trekken als lid van de nieuwe groep.

'We willen ons bedrijf klaar maken voor een toekomst in verandering. Het creëren van synergieën binnen deze nieuwe groep zal voor ons -en voor de toekomstige leden- enorme opportuniteiten met zich meebrengen. Hierdoor kunnen we ook meer inzetten op de veerkracht en het welzijn van de drijvende kracht binnen onze organisatie, namelijk onze werknemers', besluit Sanitel-CEO Jacobs.

Foto v.l.n.r.: Geert Fostier, Ruben Monballieu, Stéphanie Massart, Hans Jacobs


Heb je ook nieuws dat je wil delen? Laat het ons weten.

Deel jouw nieuws via ons ledenmagazine