Overslaan en naar de inhoud gaan

Wegenwerken De Moor wint eerste Aquafin Safety Award

Wegenwerken De Moor wint Aquafin Safety Award

Het Wetterse Wegenwerken De Moor pakt de eerste Aquafin Safety Award. 'Voor het eerst sprong er het afgelopen jaar een aannemer bovenuit die qua veiligheidsattitude op alle vlakken prima scoort', klinkt het.

Aandacht voor propere waterlopen en een klimaatbestendige leefomgeving staan vandaag meer dan ooit op de voorgrond, zowel binnen als buiten de watersector. De omstandigheden voor het uitvoeren van infrastructuurwerken om die doelstellingen te bereiken, worden wel almaar complexer.

Samen met zijn technische partners werkt Aquafin volop aan sterke projectteams om de uitdagingen aan te pakken. De jaarlijkse Aquafin Awards zijn intussen een vaste waarde waarmee het bedrijf zijn waardering voor de samenwerking uitdrukt. Voor het eerst werd er dit jaar ook een Safety Award uitgereikt.


» Lees ook: Aantal arbeidsongevallen in de bouw blijft dalen: 'De verplichte opleiding basisveiligheid is een belangrijke basis'

 

'Lastige lust'

Een belangrijk aspect binnen een sterk partnership is de aandacht voor veiligheid, zowel op de werf als voor de buurt. Met een nog steeds groeiend pakket aan veiligheidsvoorschriften, -opleidingen en -procedures, wil Aquafin het veiligheidsbewust denken en handelen in de sector vergroten.

Met de allereerste Safety Award kende deze editie van de Aquafin Awards een ware primeur. Voor het eerst sprong er het afgelopen jaar een aannemer bovenuit die qua veiligheidsattitude op alle vlakken prima scoort, en dat is Wegenwerken De Moor uit Wetteren. De Moor was de voorbije jaren een naam die geregeld terugkwam in onze rankings en won de award voor aannemers vorig jaar nog.

Hun veiligheidsbewustzijn uit zich onder meer in een goede zichtbaarheid op de werf, het consequent respecteren van veiligheidsvoorschriften en de aandacht die ze schenken aan opleidingen en veiligheid voor de buurt. Thomas De Lathauwer, COO van De Moor: 'Elke nieuwe veiligheidsmaatregel van Aquafin beschouwen wij als een "lastige lust". Lastig omdat het telkens energie, tijd en moeite vraagt. Maar het is ook een lust, want als iedereen ’s avonds weer veilig thuis is gekomen, is het dat waard.'

(Bron: Aquafin)

 


Lid van Embuild Oost-Vlaanderen en heb je nieuws dat je wil delen? Laat je gegevens achter via het webformulier of neem rechtstreeks contact op.

Deel jouw nieuws via ons ledenmagazine